JKA Eesti SKA esindus osales JKA Soome talvises kolmepäevases laagris

JKA Eesti SKA esindus osales JKA Soome talvises kolmepäevases laagris. See toimus siis juba kolmas kord ja seekord oli selle läbiviijaks üks JKA peakorteri tippe – Sensei Yasunori Ogura, 8.Dan JKA. Muide, Ogura Sensei oli 1991 aastal Gentis vöögraduatsiooni komisjonis mis toona kahele esimesele eestlasele omistas JKA mustad vööd – üks neist oli ka Sensei Põllu. Põllu San sõnul oli tegu metoodilise meistriteosega, treeningud olid omavahel targalt ja huvitavalt seostatud, moodustades laagri lõpuks vaimustava terviku. Vaimustav.

Kogu tegevus Soomes on toetatud riigi poolt, kõik kolm päeva veetsime hubases Lempäälä Koolis suurepäraste võõrustajate hoole all. Ka Ogura Sensei silmnähtavalt nautis Soome töist, sõbralikku ja väga delikaatset/intelligentset õhkkonda. Erilise austuse märgina võtame ka korraldajate palvet panna oma lipp laagri keskkohale Soome organisatsiooni Shomeni ja piltide kõrvale.

Vahepeal killustunud shotokani maailm on jälle tagasi JKA rüpes. Ühemeheorganisatsioonid paraku surevad ükshaaval, mis on ju ka loomulik. 100 professoriga Harvard vs isehakanud guruga Kükametsa Akadeemia? Kumma valid Sina?